Mπριάμ με ξινόχοντρο Κρητικό

μπριαμ με ξινοχοντρο

Υλικά
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
5 μέτρια κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
3 στενόμακρες μελιτζάνες
2 ξερά κρεμμύδια,
200γρμ. πράσινα φασολάκια
2 καρότα
5 ντομάτες τις οποίες θα τρίψουμε, και 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
2/3 της κούπας λάδι,
4 κομμάτια ξινόχοντρο  ( αγοράστε: ξινόχοντρο Κρήτης )

Καθαρίζουμε, πλένουμε, και κόβουμε όλα τα λαχανικά σε ροδέλες, εκτός τα φασολάκια, τα οποία θέλουν χωριστά καθάρισμα και πλύσιμο.Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα ταψί ή σ΄ένα πυρέξ,ανακατεύουμε, και  αλατίζουμε. ,Ανακατεύουμε και τις τριμμένες ντομάτες με το ντοματοπελτέ, και το λάδι, και περιχύνουμε τα λαχανικά
.Προσθέτουμε και 1 κούπα νερό, και ψήνουμε στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς , για 45 περίπου λεπτά.
Όταν τα λαχανικά είναι σχεδόν  έτοιμα, τρίβουμε και ρίχνουμε μέσα στο ταψί τον ξινόχοντρο,  να μπεί μέσα στο ζουμί του φαγητού.
Από εδώ και πέρα το φαγητό μας θέλει άλλα 10 λεπτά και είναι έτοιμο.

Άφήστε ένα σχόλιο