Αρνάκι με κρούστα μπαχαρικών και σιρόπι ροδιού

arnaki1

 Υλικά (για 4 άτομα)

12 κοτολέτες από αρνάκι όχι πολύ λεπτά κομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1-1/2 κούπα χυμό ρόδι : αγοράστε ( Χυμός Ροδιού 100 % φυσικός)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Λίγα σπόρια ροδιού για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι. Τρίβουμε τα κομμάτια του αρνιού με το μείγμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι ροδοκοκκινίζουμε ελαφρώς το αρνάκι. Το μεταφέρουμε σε γάστρα ή πυρίμαχο με καπάκι.
Αφού ροδοκοκκινίσουμε όλα τα κομμάτια, προσθέτουμε στο ταψάκι μας και το σκόρδο. Κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε το κρέας για 15-20 λεπτά.
Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό από το ρόδι και τον βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μείνει ο μισός και να γίνει σιρόπι.
Σερβίρουμε το αρνάκι με το σιρόπι ροδιού και τα ρόδια..

Άφήστε ένα σχόλιο