ψαρονέφρι με “μαρμελάδα λεμόνι με μοσχολέμονο yiam” και μουστάρδα

ψαρονεφρι

Υλικά 

4 μέτρια ψαρονέφρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κ.σ.Μαρμελάδα Λεμόνι-μοσχολέμονα ( αγοράστε: Μαρμελάδα με ακατέργαστη ζάχαρη, λεμόνια-μοσχολέμονα )
½ φλιτζάνι   κρασί
2 κ.σ. μουστάρδα με σιναπόσπορο (αγοράστε: Μουστάρδα Παραδοσιακή Απαλή  )
1 κουτ. φρέσκο τζίντζερ
Αλάτι πιπέρι

Κόβω τα ψαρονέφρια σε φέτες και τα σοτάρω σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτω το κρεμμύδι το τζίντζερ και το σκόρδο . Τα αφήνω τρία λεπτά να σοταριστούν κι αυτά
Αραιώνω την μαρμελάδα με λίγο χυμό πορτοκάλι ή με λίγο νερό.
Σβήνω το σοτάρισμα με το κρασί προσθέτω και την αραιωμένη μαρμελάδα και την μουστάρδα και το αφήνω να βράσει
μόνο όσο χρειάζεται για να γίνει το κρέας αλλά να μην παραβράσει.
Το ψαρονέφρι γίνεται πολύ γρήγορα και επειδή δεν έχει λίπος στεγνώνει και γρήγορα.
Φροντίζω λοιπόν να κρατήσει το μαγείρεμα το πολύ 20 λεπτά ρυθμίζοντας ανάλογα τη φωτιά μου.
Μόλις πήξει η σάλτσα το κατεβάζω από τη φωτιά.
Συνοδέψτε το με ένα χειροποίητο πουρέ πατάτας ή με ρύζι σπυρωτό.

Άφήστε ένα σχόλιο