Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

 

χταποδι

Υλικά

1 χταπόδι ενός κιλού περίπου φρέσκο ή κατεψυγμένο

1/2 κιλό κοφτό μακαρονάκι ( αγοράστεΚοφτό μακαρονάκι παραδοσιακό Νηστίσιμο )

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 βάζο σάλτσα τομάτα και Τσίλι ( αγοράστε: Σάλτσα Τομάτα & Τσίλι )

1 κ.γ. ζάχαρη

Μια πρέζα μπαχάρι

2-3 στικ γαρύφαλλα

Μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί

3/4 φλιτζανιού λάδι

1-2 φύλλα δάφνης

αλάτι – πιπέρι

Οδηγίες Παρασκευής

Καθαρίζω καλά το χταπόδι, και το κόβω το χταπόδι σε κομμάτια-μπουκιές..

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στην κατσαρόλα, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε το χταπόδι και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη σάλτσα 
τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, το μπαχάρι,τη δάφνη, τον μαϊντανό, τα γαρυφαλάκια, νερό, λίγο αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Μόλις μαλακώσει το χταπόδι και είναι σχεδόν έτοιμο, προσθέτουμε 1-2 ποτήρια ζεστό νερό [ανάλογα με το ζωμό που υπάρχει ήδη μέσα στη κατσαρόλα – μη βάλετε από την αρχή πολύ νερό και παραβράσει το μακαρονάκι -προσθέστε το σταδιακά] και ρίχνουμε το μακαρονάκι. Βράζετε το φαγητό ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει το μακαρονάκι. Σερβίρουμε σε μερίδες και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Άφήστε ένα σχόλιο