χοιρινό κότσι στο φούρνο με ”σύκα ξερά με μαυροδάφνη και μαύρο πιπέρι yiam ”

kotsiΥλικά 
1 κιλό χοιρινό κότσι (ή όποιο κομμάτι χοιρινού σας αρέσει)
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 λίτρα ζωμό
1 βάζο σύκα ξερά με σιρόπι μαυροδάφνης και μαύρο πιπέρι yiam (αγοράστεΣύκα ξερά με μαυροδάφνη και μαύρο πιπέρι, προσφάι   )
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια, λιώνουμε το σκόρδο , σοτάρουμε, προσθέτουμε το κρέας  να σοταριστεί,
προσθέτουμε το ζωμό (ότι είδος θέλετε) και τα ξερά σύκα με το σιρόπι.
Το μεταφέρουμε σε σκεύος στο φούρνο που να το χωράει στριμωχτό.
Και αααάαααστο να σιγοβράζει μέχρι να μελώσει… ( 180°C) κανα3  ωρο!!…..
Την σάλτσα που θα μαζέψουμε από το σκεύος  θα την λιώσουμε  σε ένα multi και θα συνοδέψουμε  το κρέας.
Ταιριάζει πολύ ωραία με ένα ρύζι που μπορείτε να βάλετε μέσα και κομματάκια από σύκα ξερά ή με ένα πουρέ πατάτας.

Άφήστε ένα σχόλιο