Συνταγή Super Black Forest cake χωρίς ζάχαρη!

anax blackforest

 

Υλικά

2 μεγάλες κουταλιές της σούπας anax superfood (αγοράστε: Anax υπερτροφή με μέλι και κράνμπερι  )

220 ml λάδι αραβοσιτέλαιο

3 αυγά

100 ml χυμό ρόδι

150 gr κακάο 70%

200 gr κουβερτούρα 70 με 80%

200gr αλεύρι

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 Βανίλια

Για την σαντιγί: 250 gr φυτική κρέμα γάλακτος

Για τη μαρμελάδα φρούτων:

300 gr φρέσκα κόκκινα φρούτα

Μιάμιση κουταλιά anax superfood

Χυμό ρόδι για ραντισμα

Χτυπάμε όλα τα υλικά, πρώτα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν και γίνει ένας χυλός και ρίχνουμε και τη λιωμένη σοκολάτα .
Τα βάζουμε σε μια φόρμα λαδωμένη και ψήνουμε στους 160 βαθμούς με αέρα 30 λεπτά μέχρι
να στέκεται και να μην κολλάει το μαχαίρι. Τα αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε στη μέση.
Χτυπάμε τη φυτική κρέμα μέχρι να σφίξει. Αν θέλουμε, ρίχνουμε λίγη βανίλια η μερικές σταγόνες κονιάκ για άρωμα και το αφήνουμε στο ψυγείο.

Βράζουμε τα φρούτα με το anax superfood μέχρι να γίνει μια μαρμελάδα όχι πηχτή και τα αφήνουμε στο ψυγείο. Βάζουμε σε μια πιατέλα το ένα κομμάτι από το κέικ και ραντίζουμε με τον χυμό ρόδι. Αλείφουμε με τη μαρμελάδα και βάζουμε από πάνω τη σαντιγί.
Βάζουμε και το άλλο κομμάτι κέικ και επαναλαμβάνουμε το ίδιο. Στο τέλος αν θέλουμε, βάζουμε γύρω γύρω λίγη σαντιγί και ρίχνουμε από επάνω λίγη μαρμελάδα για ντεκόρ.

Άφήστε ένα σχόλιο