Σιρόν

 

 

σιρον συνταγηΣιρόν Ποντιακό

Αγοράστε: Σιρόν Ποντιακό

Τοποθετούμε κάθετα τα σιρόν μέσα σε ένα πυρέξ με κενά αναμεταξύ τους και έπειτα ρίχνουμε βραστό νερο για να μαλακώσει το ζυμαρικό. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε μισό ποτήρι νερό, το στραγγιστό γιαούρτι και λίγο αλάτι. Το ανακατεύουμε να διαλυθεί και προσθέτουμε το σκόρδο τριμμένο. Μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε από την φωτιά. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε όσο φρέσκο βούτυρο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για σως στο σιρόν. Περιχύνουμε τα σιρόν, με τη σάλτσα γιαουρτιού και από πάνω περιχύνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε κόκκινο γλυκό πιπέρι.

Άφήστε ένα σχόλιο