Σαλάτα με Στριφτάρια λαχανικών Dolopia

salata dolopia

Υλικά

360g Dolopia Στριφτάρια λαχανικών  (αγοράστε: Στριφτάρια λαχανικών χωρίς συντηρητικά )

1 κονσέρβα μανιτάρια

150g σκληρό τυρί

200g καπνιστό ζαμπόν ή καπνιστή γαλοπούλα

μερικά αγγουράκια τουρσί

μερικές ελιές (χωρίς το κουκούτσι)

1 μεγάλη τομάτα ή μερικά τοματίνια

2 ΚΣ μαγιονέζα

έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

ξύδι, σχοινόπρασσο

αλάτι,πιπέρι

Βράζουμε τα Στριφτάρια λαχανικών της Dolopia μέχρι να γίνονται “al dente”.Στο εντομεταξεί πλένουμε τις τομάτες ή τα τοματίνια, το σχοινόπρασσο και σουρώνουμε τα μανιτάρια. Κόβουμε τα μανιτάρια, το τυρί, το ζαμπόν, τα αγγουράκια, τις ελιές, τις τομάτες και το σχοινόπρασσο σε κομμάτια.Σουρώνουμε τα στριφτάρια λαχανικών, μέσα στο σουρωτήρι ρίχνουμε κρύο νερό για να τα δροσίσουμε και ύστερα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπωλ όλα τα συστατικά. Προσοχή στο ξύδι, πρέπει να προσθέσουμε αρκετό για να μπορέσουν να τραβήξουν τα ζυμαρικά την οξύτητα, από την άλλη δεν θέλουμε να σκεπάσει το ξύδι την απαλή γεύση των λαχανικών.

Σκεπάστε το μπωλ με ένα πιάτο ή με μεμβράνη και αφήστε να μαριναριστεί η σαλάτα για μία ή δύο ώρες στο ψυγείο.

Καλή όρεξη!

 

Άφήστε ένα σχόλιο