Ρεβίθια σούπα

ρεβυθια σουπα

Υλικά

½ κιλό ρεβίθια (αγοράστε: Ρεβίθια χοντρά ~ Γρεβενών )

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

1 κούπα λάδι

1 κουταλιά της σούπας σόδα

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Βάλτε τα ρεβίθια στο νερό από το προηγούμενο βράδυ.

Στραγγίστε τα, βάλτε τα σε μια λεκανίτσα κι ανακατέψτε τα με τη σόδα ή προτιμότερο με αλάτι.

Αφήστε τα για μια ώρα περίπου.

Στη συνέχεια, πλύντε τα με πολύ νερό για να φύγει η σόδα (ή το αλάτι).

Βάλτε τα σε κατσαρόλα με αρκετό νερό. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, αφαιρέστε τον αφρό  που

έχει δημιουργηθεί από τη σόδα, προσθέστε το κρεμμύδι, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και

βράστε ώσπου να μαλακώσουν.

  • Συνοδέψτε τα ρεβίθια με φέτα, γιατί ο συνδυασμός αυτός τα συμπληρώνει σε αμινοξέα. Σκέτα τα ρεβίθια περιέχουν πρωτεΐνες χαμηλής βιολογικής αξίας.

Άφήστε ένα σχόλιο