Πιτάκια Ολικής Άλεσης από Αλεύρι Ντίνκελ

_pitakia_

 

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσης ( αγοράστε: Αλεύρι Ντίνκελ ολικής  )
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κούπα φρέσκοστυμμένος χυμός πορτοκάλι
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. περίπου ελιές ροδέλες και κοματάκια πιπεριάς κόκκινης

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και την μπέικιν πάουντερ.
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο μέσα στο μπωλ και αρχίζουμε να ανακατεύουμε το μίγμα.
  3. Ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι σιγά σιγά μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια (ίσως περισσέψει λίγος χυμός ή ίσως χρειαστείτε λίγο περισσότερο).
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλα σχεδόν στρόγγυλα, το κάθε φύλλο το κόβουμε κάνοντας σταυρό σε 4 κομμάτια, το κάθε κομμάτι σε 2 τρίγωνα. Ξεκινάμε από την βάση του τριγώνου, βάζουμε μια κουταλιά γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες της βάσης προς τα μέσα και τυλίγουμε προς την μύτη, σαν μικρά κρουασάν.
  5. Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180 αέρα μέχρι να ροδίσουν.

Άφήστε ένα σχόλιο