Καρμπονάρα νηστίσιμη

καρμποναρα

 

Συστατικά: 

1 πακέτο χυλοπίτες νηστίσιμες  (αγοράστε: Χυλοπίτες Νηστίσιμες φαρδιές  )

1 1/2 κούπα φυτική κρέμα

2 κουταλιές κορν φλάουρ διαλυμένο σε 3 κουταλιές νερό

200γρ. μανιτάρια

1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι ξερό

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

μοσχοκάρυδο

αλάτι, πιπέρι

λίγο λάδι

φυτικό τυρί τριμμένο

 

Βράζω τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.

Σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζω το κρεμμύδι με τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνω σε μια κατσαρόλα την κρέμα με το κορν φλάουρ και την βράζω μέχρι να πήξει ελαφριά.

Προσθέτω τα μανιτάρια το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύω.

Τέλος προσθέτω και τον μαϊντανό. Ρίχνω την σάλτσα μέσα στα μακαρόνια και ανακατεύω καλά να πάει παντού.

Τα σερβίρω και ρίχνω από πάνω φυτικό τυρί τριμμένο. Αν θέλουμε για πιο πλούσια γεύση μπορούμε να ρίξουμε τριμμένο τυρί μέσα στην σάλτσα όσο βράζει. Επίσης μπορούμε να βάλουμε και λίγη πράσινη πιπεριά. Αν βάλουμε πιπεριά την τσιγαρίζουμε μαζί με τα μανιτάρια.

Άφήστε ένα σχόλιο