Καριόκες με SteviaParana

Υλικά

  • 100 γρ. ωμά αμύγδαλα
  • 100 γρ. καρύδι
  • 200 γρ.  μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη (digestive πράσινη συσκευασία)
  • 100 γρ. σκόνη (πούδρα) άπαχο γάλα
  • 50 γρ. κακάο
  • 100 γρ. νερό
  • 40 γρ. κονιάκ
  • 60 γρ. κρυσταλλική SteviaParana 1:3
  • 2 κ. γλ. κανέλα σκόνη
  • 1 βανίλια
  • 30 γρ. λάδι καρύδας  (άοσμο) ή  βούτυρο κακάο
  • 5 σταγόνες άρωμα ferrero (προαιρετικά)
  • 200 γρ. σοκολάτα με στέβια

Εκτέλεση

  • Πρώτα κόβουμε αμύγδαλα και καρύδια (χοντροκομμένα)
  • Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη
  • Ζεσταίνουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα την SteviaParana
  • Ανακατεύουμε καλά να λιώσει και μέσα ρίχνουμε κακάο, γάλα σκόνη, κανέλα, βανίλια κονιάκ  και ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα
  • Προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο, το λάδι καρύδας λιωμένο και τα καρύδια – αμύγδαλα
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με το χέρι μας και γάντι  ζυμώνοντας απαλά το μείγμα
  • Στρώνουμε στον πάγκο μας αλουμινόχαρτο και από πάνω μεμβράνη
  • Αδειάζουμε το μείγμα (να ακουμπάει στην μεμβράνη)
  • Το τυλίγουμε σαν καραμέλα και το κάνουμε μπαστούνι
  • Το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα και μετά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο με την μεμβράνη και το κόβουμε φετούλες
  • Λιώνουμε σε μπεν μαρι την σοκολάτα με στέβια και βουτάμε ένα – ένα κομμάτι με την βοήθεια ενός πιρουνιού
  • Ακουμπάμε το κάθε κομμάτι σε ταψί με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν
  • Τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο κάθε κομμάτι και απολαμβάνουμε υπέροχες καριόκες χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο !!!

Άφήστε ένα σχόλιο