Κέικ αφράτο με stevia

Υλικά

  • 150 γρ βούτυρο αγελάδος
  • 100 γρ καλαμποκέλαιο
  • 5 αυγά
  • 270 γρ. κρυσταλλική SteviaParana σε αναλογία 1:1
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια
  • 200 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 100 γρ. άπαχο φρέσκο γάλα
  • 430 γρ. φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)

αν επιλέξετε να βάλετε φαρίνα ολικής θα είναι 350 γρ.

  • 20 γρ. μπείκιν παουντερ
  • ξύσμα πορτοκάλι ή λεμόνι
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Πρώτα ξεχωρίζουμε  τα αυγά τους κρόκους από τα ασπράδια
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα την οποία αφαιρούμε από τον κάδο και την αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ
  • Ρίχνουμε στον κάδο το βούτυρο (να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ή ελαφρώς λιωμένο) μαζί με το λάδι και την SteviaParana
  • Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για ακριβώς 6 λεπτά
  • Αυτό είναι το πιο βασικό κομμάτι της παρασκευής του κέικ και πρέπει βούτυρο με στεβια να γίνουν μια αφράτη κρέμα!!
  • Ρίχνουμε τώρα έναν-έναν τους κρόκους, βανίλια, γιαούρτι, γάλα ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμα 5 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε την φαρίνα με το μπέικιν και το ξύσμα πορτοκάλι
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μιξερ και με μια σπάτουλα τώρα θα ανακατεύουμε απαλά ρίχνοντας εναλλάξ το μείγμα αλεύρι-μπεικιν-ξύσμα και  μαρέγκα
  • Ανάβουμε τον φούρνο 160 αέρα ή 180 αντιστάσεις
  • Βουτυροαλευρώνουμε 2 φόρμες μικρές ή μια μεγάλη και ρίχνουμε το μείγμα
  • Αν θέλουμε να το κάνουμε δίχρωμο με σοκολάτα τότε κρατάμε μια μικρή ποσότητα μείγμα, ρίχνουμε 2 κ.σ. κακάο, 1 κ.σ. SteviaParana και 3 κ.σ. γάλα
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε στη μέση της φόρμας ενδιάμεσα από το μείγμα βανίλιας
  • Ψήνουμε για 40 με 45 λεπτά

Άφήστε ένα σχόλιο