Γαριδομακαρονάδα

γαριδομακαροναδα

Υλικά:

1 πακέτο λαζάνια : αγοράστε ( Λαζάνια λεπτά νηστίσιμα )

600 γραμμάρια γαρίδες

150 γραμμάρια ντοματίνια ψιλοκομμένα

3 ντομάτες ψιλοκομμένες

2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

ελαιόλαδο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

βασιλικό

αλάτι

πιπέρι

1 σφηνάκι ούζο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε το εντεράκι από τις γαρίδες. Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες για 2′-3′. Σβήνουμε με το ούζο, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σ’ ένα πιάτο. Βάζουμε τα ντοματίνια, τις ντομάτες, τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Μόλις δέσει, ρίχνουμε τις γαρίδες και το βασιλικό και τα αφήνουμε για 5′ περίπου.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό (1 λίτρο για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών), αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά.

Αφού γίνουν, τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε. Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.

 

Άφήστε ένα σχόλιο